Lea Nieuwhof

beeldend kunstenaar

metamorfosen

Een stop motion filmpje gemaakt door Matti,Danique, Evi en Eline, leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum te Dordrecht. Uitgangspunt zijn de Metamorfosen van Ovidius, gedaanteveranderingen.

https://www.youtube.com/watch?v=y55jEvJFmFw

Gepubliceerd op 7 mei 2014

 

de Grote Tekenwedstrijd

In 2010 is het thema van de Kinderboekenweek de Grote Tekenwedstrijd. In samenwerking met Hanneke Piederiet en Marleen Arendonk is in Spijkenisse de grote Tekenwedstrijd georganiseerd voor de basisscholen en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Tien scholen deden er aan mee. De prijswinnaars en een selectie van het ingezonden werk wordt geexposeerd in  Galerie Regio Art Rijnmond.

Tekeningen werden gemaakt geinspireerd door het gedicht van Hanneke Piederiet  (http://www.hannekepiederiet.nl/

 

ik beteken jou
en jij betekent mij
en doen wij dat met verf
heet dat een schilderij
nu nog een lik vernis
en wij hebben betekenis.

 

Kunstmenu, de Stoel

  luipaardstoel met computer       stoel met zon

Naar aanleiding van drama kiezen de leerlingen voor een bijzondere stoel in de klas. Ze bepalen de functie en de betekenis van deze stoel. Het kan een Wensstoel zijn, een Droomstoel, een Wiebelstoel, een Boostaoel, een Denkstoel enz.

Inspiratie zijn verschillende afbeeldingen van bijzondere stoelen.

Bij deze bijzondere stoel hoort een bepaalde vorm, kleur en materiaalgebruik. De klas wordt in ongeveer 5 groepen verdeeld, die ieder voor een onderdeel van de stoel zorgen.In de groep werken de leerlingen samen. De groepen schetsen hun idee en voeren dat uit. De verschillende onderdelen worden samengevoegd tot een geheel.

 

 

Kunstmenu, Op het verkeerde been

Dit is een spel met verwachtingen in  een restaurant waarin van alles kan gebeuren. Wat komt er uit de pan als je het deksel oplicht....??????Word je sterk als je een flesje Voetbalzweet drinkt ?

Leerlingen " koken en mengen"met diverse materiaal  bijzondere etenswaar.